Lietuvos Gastronomijos Forumas 2017

Lietuvos Gastronomijos Forumas 2017

Konferencijos data

2017 lapkričio 15 d. Konferencijos darbo laikas Look

Konferencijos vieta

Lietuvos parodų ir kongresų centras "Litexpo", Laisvės pr. 5, Vilnius, Lietuva.

Jeigu mėgstate gaminti ir svajojate turėti savo restoraną, bet nežinote nuo ko pradėti? Turite restoraną, kavinę, bet kasdien susiduriate su begale problemų ir nežinote kaip jas spręsti? Norite pagerinti restorano reitingus socialiniuose tinkluose? Turite puikią idėją restoranui, bet neturite lėšų investicijoms? Šis forumas skirtas Jums, nes restoranas – tai tūkstančio smulkmenų verslas!

Lietuvos Gastronomijos Forumas 2017 – išskirtinė ir pirmoji Lietuvoje restoranų verslo atstovų ir profesionalų konferencija, skirta tiek norintiems pradėti restoranų verslą, tiek jau sėkmingai plėtojantiems savo restoraną ar besidomintiems gastronomija. Savo patirtimi ir įžvalgomis konferencijoje dalinsis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio ekspertai, praktikai: žymiausių Lietuvos restoranų savininkai, vieni geriausių Baltijos šalių šefai, restoranų verslo ekspertai.

„Mūsų pagrindinė žinutė ir noras, kad žmonės, kurie ateis, gautų reikalingą informaciją tolimesniems žingsniams, jei jie nuspręs turėti restoraną, o galbūt po forumo jie pasakys, kad nenori turėti restorano. Ir motyvuosime, ir padėsime sutaupyti pinigų bei priimti sprendimą abejojentiems. Gink Dieve, nenoriu pasakyti, kad mes trasliuosime blogą turinį ar bandysime atkalbėti, mes tiesiog norime, kad atėjęs žmogus pamatytų, kiek laiko atima restoranas ir tai, kad jis nėra tiesiog patalpa su penkiais stalais ir dvidešimt kėdžių“ - apie idėją surengti pirmąjį Gastronomijos forumą Lietuvoje pasakoja šefas Liutauras Čeprackas.

PAGRINDINIAI FORUMO KLAUSIMAI:

- Kas yra restoranas?

- Restoranų „turistai“: kas jie?

- Ar įranga gamina maistą?

- Lietuvos restoranų istorija: kada ir koks buvo pirmasis restoranas Lietuvoje?

- Garsių restoranų savininkų, šefų sėkmės istorijos ir iššūkiai: su kokiomis problemomis susiduria vykdydami maitinimo įstaigos veiklą, ar šefas turi būti restorano savininkas? - Kokios pagrindinės klaidos tvarkant maitinimo įstaigos dokumentus?

- Kiek kainuoja restoranas? Kaip valdyti restorano finansus?

- Maisto ir vyno derinimo subtilybės bei svarba: ar lietuviai moka mėgautis vynu?

- Komunikacija socialiniuose tinkluose: kaip pritraukti tikslinius svečius ir valdyti atsiliepimų srautą?

- Restoranų vertinimo ir reitingavimo principai: kodėl reitingų top’uose ne visuomet geriausieji?

- Kodėl restoranai statistiškai užsidaro per 9 mėn.? Kokios pagrindinės klaidos?

PRANEŠĖJAI

Forumo vedėjai ir diskusijos moderatoriai: Liutauras Čeprackas ir Jogaila Morkūnas

1. Liutauras Čeprackas. Šefas, restoranų savininkas/ bendrasavininkas „Gastronomika“, „Ramenas ir pagaliukas“, „Meat SteakHouse Vilnius“, „Meat SteakHouse Nida“.

2. Jogaila Morkūnas. Renginių organizavimo agentūros „Pirmoji kava“ įkūrėjas, renginių vedėjas, vienas daugiausiai aplankiusių Michelin restoranų lietuvis.

3. Evalda Šiškauskienė. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

4. Sören Polonius. Restorano „Esperanto“ somejlė (Švedija), pasaulio someljė čempionų treneris.

5. Andrius Užkalnis. Žurnalistas, publicistas, knygų autorius, vienas žymiausių maisto kritikų Lietuvoje.

6. Gediminas Balnis. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, „Amber Food“ restoranų grupės vadovas, valdantis per 50 restoranų Lietuvoje, Latvijoje: "Charlie pizza", "La Crepe", "Katpėdėlė", „Manami“, gastrobaras "Beer Garden", laivas-restoranas "Das boot", "La Crepe“ ir kt.

7. Prof. Rimvydas Laužikas. VU Komunikacijos fakulteto profesorius, kulinarinio paveldo ekspertas, „kulinarinispaveldas.blogspot.lt“ autorius, kulinarinio paveldo knygų autorius.

8. Arminas Darasevičius. Lietuvos someljė asociacijos prezidentas, daugkartinis Lietuvos someljė čempionas, restoranų bendrasavininkas: „Dine“, „Time“, „Rise“, „Somm“.

9. Modestas Švoba. Reklamos agentūros „Ketchup“ įkūrėjas, prekės ženklų ir komunikacijos socialiniuose tinkluose kūrėjas: naktinis klubas „Materialiste“, naktinis klubas „Rocco & Ella“, baras „Bardakas“, baras „Distilerija"“ spurginė „Don Donuts“ ir kt.

10. Gytis Morkūnas. VšĮ „Versli Lietuva“ Verslumo departamento direktorius.

11. Martynas Rimavičius. Verslo konsultantas, VšĮ „Rimavičius“ įkūrėjas.

12. Egidijus Lapinskas. Šefas, restoranų bendrasavininkas: „Dine“, „Time“, „Rise“, „Somm“.

13. Linas Petrukaitis. „Gero maisto akademijos“ įkūrėjas, projekto „30 geriausių restoranų“ koordinatorius.

ŠEFŲ DEMONSTRACIJOS

Scenoje savo patiekalus gamins ir kalbės vieni geriausių Baltijos šalių šefai:

- Martynas Praškevičius (Vilnius) – restoranai „Džiaugsmas“, „Stebuklai“.

- Vytautas Samavičius (Klaipėda) – restoranai „Monai“, „Momogrill“.

- Liutauras Čeprackas (Vilnius) – restoranas „Gastronomika“.

- Tonis Siigur (Estija) – restoranas „Noa“ Estija.

- Maris Jansons (Latvija) – restoranas „Bibliotheka“, Riga.

www.gastronomijosforumas.lt

Konferencijos renginiai

Atsisiųsti PDF konferencijos programą Download